Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Gebruikers WoonKieskompas solidair met Groningen

Geplaatst op 17 mrt 2017 , bijgewerkt 17 mrt 2017, 13:00

Ruim 70 % van de gebruikers van het WoonKieskompas onderschrijft de stelling dat Groningers met schade aan hun huis direct moeten worden geholpen. Pas later moet worden bepaald wie de rekening betaalt. Vereniging Eigen Huis blijft ook bij de nieuwe Tweede Kamer en het toekomstige kabinet aandringen op snelle hulp.

In februari pleitte Vereniging Eigen Huis bij de Nationaal Coördinator Groningen Alders al voor de opzet van experimenten met een omgekeerde bewijslast. De NAM is als veroorzaker aansprakelijk voor schade die het gevolg is van gaswinning. Met name bij grote schades bestaat nu veel discussie met de NAM of een schade wel of niet te wijten is aan de gaswinning. De vertraging in de afwikkeling die hierdoor ontstaat leidt tot veel frustratie bij gedupeerden. De vereniging wil dat mensen eerst worden geholpen en pas daarna door onafhankelijke deskundigen wordt vastgesteld of de schade wel of niet door gaswinning is veroorzaakt. Experimenten moeten duidelijk maken wat er voor een dergelijke aanpak praktisch nodig is.

Petitie

De vereniging wijst iedereen die solidair is met de Groningse gedupeerden van gaswinning op de petitie “Laat Groningen niet zakken”. De afgelopen weken werd deze petitie van initiatiefnemer Freek de Jonge al door ruim 140.000 mensen getekend. Vereniging Eigen Huis geeft graag gehoor aan de vraag van het Groninger Gasberaad om de oproep tot het tekenen van de petitie verder te verspreiden.

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers