Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Boeterente opnieuw berekenen

Geplaatst op 20 mrt 2017 , bijgewerkt 20 mrt 2017, 16:00

Vereniging Eigen Huis doet een dringend beroep op banken om de leidraad van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor de berekening van de boeterente over een periode van minimaal vijf jaar toe te passen. 

Volgens Vereniging Eigen Huis is het eerder regel dan uitzondering geweest dat geldverstrekkers de boeterente, die klanten betaalden voor het oversluiten van hun hypotheek, in hun eigen voordeel hebben afgerond. Veel huiseigenaren hebben daardoor een te hoge boeterente betaald.

Ook herberekenen bij rentemiddeling

Banken zouden een herberekening moeten maken voor alle klanten die hun hypotheek vanaf 2011 hebben overgesloten, of die extra op hun hypotheek hebben afgelost. Ook voor huiseigenaren die hebben gekozen voor rentemiddeling moet deze herberekening plaatsvinden, vindt Vereniging Eigen Huis. Minister Dijsselbloem heeft laten weten dat hij werkt aan regels rondom rentemiddeling. Hij noemt het onwenselijk als kredietverstrekkers bij rentemiddeling een hogere vergoeding dan het financieel nadeel in rekening brengen bij de consument. Vereniging Eigen Huis is blij met de toezeggingen van Dijsselbloem en volgt de ontwikkelingen bij de banken.

Mensen hoeven zelf geen actie te ondernemen, de banken zijn aan zet: zij moeten hun klanten informeren over de stand van zaken.

Meer informatie

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.