Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Compensatie voor onterechte risico-opslag spaarhypotheken

Geplaatst op 15 mei 2017 , bijgewerkt 15 mei 2017, 15:00

De Stichting Woekerrente is een claimactie gestart om compensatie te krijgen voor huiseigenaren met een spaarhypotheek die ten onrechte teveel hypotheekrente betalen en hebben betaald. Vereniging Eigen Huis steunt dit initiatief. 

Een vijftal banken berekent klanten een 'risico-opslag', ook als de kans dat de klant zijn spaarhypotheek mogelijk niet zou kunnen aflossen steeds kleiner wordt. Deze opslag leidt tot een hogere hypotheekrente.

De vijf geldverstrekkers zijn Achmea, Delta Lloyd, ING, Obvion en SNS. Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond steunen het initiatief van de Stichting Woekerrente. De stichting heeft een persbericht over de actie uitgebracht.

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers