Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Politiek pamflet 'Ruimte voor wonen'

Geplaatst op 15 mei 2017 , bijgewerkt 15 mei 2017, 15:00

Roep een halt toe aan de woningnood en verlaag de financiële drempels op de woningmarkt: het zijn twee voorstellen uit het pamflet ‘Ruimte voor wonen’ dat Vereniging Eigen Huis aan de Tweede Kamer stuurt.

In het pamflet staan vijf voorstellen voor het nieuwe kabinet om de Nederlandse woningmarkt gezonder te maken. Vereniging Eigen Huis pleit voor een krachtig beleid in het belang van burgers.

Woningtekort loopt op

Het fors opgelopen woningtekort stijgt bij ongewijzigd beleid tot boven de 1 miljoen huizen, met tal van maatschappelijke spanningen tot gevolg. De vereniging maakt zich zorgen over groepen mensen die door de huidige regelgeving worden uitgesloten van toegang tot de woningmarkt. Daarom is veel meer maatwerk nodig bij hypotheekverstrekking.

Vereniging Eigen Huis pleit voor daadkrachtig beleid bij belangrijke issues als een kansrijke energietransitie en de ruimhartige afhandeling van schade in het Groningse gaswinningsgebied.  

Voorstellen gezonde woningmarkt

De vijf voorstellen in het pamflet van Vereniging Eigen Huis zijn: 

  • Roep halt toe aan de woningnood
  • Maak de woningmarkt toegankelijker door financiële drempels te verlagen
  • Hoogste tijd voor een eerlijke en kansrijke energietransitie
  • Bewoners krijgen het voortouw bij veranderingen in woonwijken
  • Ruimhartige en daadkrachtige schadeafhandeling in Groningen

 

 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.