Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Update 'Boeterente opnieuw berekenen'

Geplaatst op 08 jun 2017 , bijgewerkt 08 jun 2017, 09:00

Vereniging Eigen Huis doet een dringend beroep op banken om de leidraad van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) voor de berekening van de boeterente over een periode van minimaal vijf jaar toe te passen.

Volgens Vereniging Eigen Huis is het eerder regel dan uitzondering geweest dat geldverstrekkers de boeterente, die klanten betaalden voor het oversluiten van hun hypotheek, in hun eigen voordeel hebben afgerond. Veel huiseigenaren hebben daardoor een te hoge boeterente betaald.

Ook herberekenen bij rentemiddeling

Banken zouden een herberekening moeten maken voor alle klanten die hun hypotheek vanaf 2011 hebben overgesloten, of die extra op hun hypotheek hebben afgelost. Ook voor huiseigenaren die hebben gekozen voor rentemiddeling moet deze herberekening plaatsvinden, vindt Vereniging Eigen Huis. Minister Dijsselbloem heeft laten weten dat hij werkt aan regels rondom rentemiddeling. Hij noemt het onwenselijk als kredietverstrekkers bij rentemiddeling een hogere vergoeding dan het financieel nadeel in rekening brengen bij de consument. Vereniging Eigen Huis is blij met de toezeggingen van Dijsselbloem en volgt de ontwikkelingen bij de banken. Mensen hoeven zelf geen actie te ondernemen, de banken zijn aan zet: zij moeten hun klanten informeren over de stand van zaken.

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers