Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nationale Nederlanden verliest hoger beroep woekerpolis

Geplaatst op 26 jun 2017 , bijgewerkt 26 jun 2017, 09:00

Nationale Nederlanden heeft het hoger beroep tegen de uitspraak van het klachteninstituut Kifid verloren. Vorig jaar bepaalde het Kifid dat de verzekeraar extra compensatie moest betalen aan een gedupeerde in een woekerpoliszaak. 

Volgens het Kifid gaf de verzekeraar de gedupeerde te weinig informatie over een beleggingsverzekering. De Commissie van Beroep heeft net als de Geschillencommissie geoordeeld dat de verzekeraar geen zogenoemde ‘eerste kosten’, zoals provisies voor het afsluiten van de beleggingsverzekering, in rekening mocht brengen. De uitspraak is ‘relevant’ voor minimaal 500.000 klanten van Nationale Nederlanden, stelt claimorganisatie Wakkerpolis. 

‘Individuele zaak’

Op haar website laat Nationale Nederlanden weten dat de uitspraak van de Commissie van Beroep bindend is in deze individuele zaak en dat de verzekeraar de uitspraak zal nakomen ten aanzien van deze klant. Het bedrijf houdt vast aan het standpunt dat het ‘de financiële gevolgen van het dossier beleggingsverzekeringen op dit moment niet betrouwbaar kan inschatten’. 

Meer informatie

 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers