Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Prinsjesdag: Energiebelasting op nota stijgt verder dan voorzien

Geplaatst op 20 sep 2017 , bijgewerkt 20 sep 2017, 13:12

In 2018 zal een gemiddeld gezin over het energieverbruik (3500 kWh elektriciteit en 1500 m3 gas) bijna 12% meer aan belastingen betalen via de energierekening dan dat in 2017 het geval was. Dat komt neer op een bedrag van 67 euro per jaar.

Deels komt dat door de al eerder aangekondigde verhoging van de Opslag Duurzame Energie (ODE). Daarnaast stijgen ook de tarieven van de energiebelasting (gas en elektriciteit). De extra opbrengst uit de energiebelasting dient ter dekking van 2 maatregelen:
• De fiscale tegemoetkoming voor nieuwe stadsverwarmingsinitiatieven. Minister Kamp heeft aangekondigd dat hij de huidige fiscale stadsverwarmingsregeling uitbreidt naar installaties voor stadsverwarming die voor 50 % of meer gebruikmaken van aardwarmte of biomassa, al dan niet in combinatie met restwarmte. Ook voor deze installaties gaat het voordeligere tarief in de energiebelasting gelden.
• Stimuleringsregeling energieprestatie huursector. Deze regeling draagt bij aan het energie-efficiënt maken van woningen in de gereguleerde huursector.

 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right