Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Regeerakkoord

Geplaatst op 06 okt 2017 , bijgewerkt 06 okt 2017, 11:00

Vereniging Eigen Huis zal reageren op het nieuwe regeerakkoord zodra de informatie daarover volledig en bevestigd is. Snippers en geruchten zijn onvoldoende om op tal van vragen antwoord te kunnen geven.

Hypotheekrenteaftrek omlaag

Een van de gelekte maatregelen die de aandacht trekt is de snellere afbouw van de hypotheekrenteaftrek. Die zou tussen 2020 en 2023 kunnen dalen naar 37%. Dat roept vragen op bij mensen met een huis en hypotheek, en bij mensen die een huis willen kopen. Begrijpelijke vragen, maar een antwoord geven is niet mogelijk omdat niet het hele regeerakkoord bekend is.

Zo is niet bekend hoe en in welke mate een lagere hypotheekrenteaftrek zal worden gecompenseerd. Zelfs het eenvoudigste rekensommetje is daardoor nu niet te maken.

Als het regeerakkoord officieel bekend is kunnen we beoordelen wat de gevolgen zijn voor mensen in verschillende situaties. Onze fiscale experts duiken in de materie. We zullen er over berichten op onze website en onze mening geven in de media.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers