Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Regio komt met nieuw schadeprotocol Groningen

Geplaatst op 20 okt 2017 , bijgewerkt 20 okt 2017, 08:15

Het Groninger Gasberaad, de Groninger Bodembeweging, de twaalf ‘aardbevingsgemeenten’ en de provincie Groningen hebben nieuw protocol gemaakt voor de afwikkeling van gasschade.

Een publiek fonds gevuld door NAM én Staat staat daarin centraal. De NAM mag in dit plan op geen enkele manier meer bij de feitelijke vaststelling en afhandeling van de schade betrokken zijn. Of dit protocol daadwerkelijk wordt ingevoerd hangt af van het nieuwe kabinet. 

In het regeerakkoord staat dat er een met de regio afgestemd schadeprotocol komt waarmee bewoners worden geholpen en waardoor zij geen last meer hebben van strijd tussen publieke en private partijen. 

“Een zo breed gedragen regionaal initiatief is echt een “offer you can’t refuse” voor het nieuwe kabinet ” zegt Rob Mulder, directeur  belangenbehartiging van Vereniging Eigen Huis. “De schadeafhandeling heeft ernstige vertraging opgelopen en heeft tot grote frustraties bij gedupeerden geleid. Het nieuwe kabinet moet het opgestelde protocol daarom omarmen en er alles aan doen om te zorgen dat het op korte termijn ook in werking kan treden.”

Vereniging Eigen Huis pleit al jaren voor een onafhankelijk schadeprotocol. Eerder dit jaar kwam de vereniging samen met het Groninger Gasberaad nog met het plan “Schone Lei” om de stagnatie in de schadeafhandeling op te lossen. 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers

We zijn genomineerd voor website van het jaar. Stem je op ons?