Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Toch weer belasting over afgeloste woning

Geplaatst op 24 nov 2017 , bijgewerkt 24 nov 2017, 14:10

De Tweede Kamer heeft op 23 november ingestemd met het plan van het kabinet om de belastingaftrek voor woningeigenaren die hun hypotheek bijna of geheel hebben afgelost af te bouwen. Vanaf 2019 wordt de wet Hillen geleidelijk afgeschaft.

Uiteindelijk stemden 87 Kamerleden voor afschaffen en 56 tegen. Een motie van GroenLinks om eventuele 'onvoorziene en onmenselijke' gevolgen van de maatregel zo snel mogelijk te compenseren werd aangenomen. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Eerste Kamer.

Geen garanties over termijn

Staatssecretaris Menno Snel van Financiƫn kon geen garanties geven over de termijn waarbinnen de belastingaftrek voor geen of een geringe hypotheekschuld wordt afgebouwd.

Het kabinet wil dit in dertig jaar doen, maar volgens de staatssecretaris is dat alleen zeker tot er nieuwe verkiezingen zijn. Een volgend kabinet kan het tempo van de belastingaftrek weer veranderen.

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid