Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Toch weer belasting over afgeloste woning

Geplaatst op 24 nov 2017 , bijgewerkt 24 nov 2017, 14:10

De Tweede Kamer heeft op 23 november ingestemd met het plan van het kabinet om de belastingaftrek voor woningeigenaren die hun hypotheek bijna of geheel hebben afgelost af te bouwen. Vanaf 2019 wordt de wet Hillen geleidelijk afgeschaft.

Uiteindelijk stemden 87 Kamerleden voor afschaffen en 56 tegen. Een motie van GroenLinks om eventuele 'onvoorziene en onmenselijke' gevolgen van de maatregel zo snel mogelijk te compenseren werd aangenomen. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Eerste Kamer.

Geen garanties over termijn

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën kon geen garanties geven over de termijn waarbinnen de belastingaftrek voor geen of een geringe hypotheekschuld wordt afgebouwd.

Het kabinet wil dit in dertig jaar doen, maar volgens de staatssecretaris is dat alleen zeker tot er nieuwe verkiezingen zijn. Een volgend kabinet kan het tempo van de belastingaftrek weer veranderen.

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers