Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH steunt ouderenwoonakkoord

Geplaatst op 21 dec 2017 , bijgewerkt 21 dec 2017, 13:00

Een grote meerderheid van de Tweede Kamer heeft op 20 december ingestemd met het voorstel van Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) om een ouderenwoonakkoord te realiseren.

Langer zelfstandig wonen

De Kamer roept de regering op om belemmeringen weg te nemen, zodat ouderen met een zorgbehoefte langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Het ouderenwoonakkoord is een toevoeging aan de Woonagenda van het kabinet.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?

Vereniging Eigen Huis ondersteunt het initiatief van harte. Beleidsadviseur Maud Weide: ‘Onze oudere leden hebben een grote behoefte om zelfstandig samen te kunnen wonen. Het liefst in een kleine woongemeenschap met gelijkgestemden, waar de zorg collectief kan worden ingekocht.’

Vereniging Eigen Huis heeft initiatiefneemster Carla Dik-Faber laten weten graag mee te willen denken om een ouderenwoonakkoord te realiseren. 

 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers