Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

50Plusleden starten referendumactie tegen afschaffing wet Hillen

Geplaatst op 02 jan 2018 , bijgewerkt 02 jan 2018, 15:38

Leden van 50Plus hebben het initiatief genomen tot een referendum over de afschaffing van de wet Hillen. Sinds 2005 bepaalt de wet Hillen dat mensen zonder een hypotheekschuld geen belasting betalen over het eigenwoningforfait. In laatste maanden van 2017 gingen zowel de Tweede Kamer als de Eerste Kamer akkoord met het kabinetsplan om de wet Hillen te schrappen.

In eerste instantie hebben de initiatiefnemers 10.000 handtekeningen nodig. In een latere fase moeten 300.000 handtekeningen worden verzameld voordat de Kiesraad daadwerkelijk een raadgevend referendum uitschrijft.

Vereniging Eigen Huis heeft veel vragen gekregen over veronderstelde betrokkenheid bij het initiatief een referendum te organiseren. ‘Maar de vereniging is geen medeorganisator van de referendumactie’, zegt directeur belangenbehartiging Rob Mulder. ‘De vereniging heeft een actieve lobby gevoerd tegen afschaffing van de wet Hillen in de Tweede en Eerste Kamer. Een referendum is een middel dat vanuit de burgers zélf moet komen. Als vereniging hebben wij niet het mandaat van onze leden om hierin stelling te nemen.’

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers