Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH positief over nieuwe afspraken schadeherstel Groningen

Geplaatst op 01 feb 2018 , bijgewerkt 01 feb 2018, 09:18

Vereniging Eigen Huis is optimistisch over de toezeggingen die minister Wiebes vanmiddag deed over de nieuwe aanpak van de afhandeling van gaswinningsschade in Groningen. Aan jaren van juridisch en bestuurlijk touwtrekken over de ruggen van gedupeerde Groningers lijkt eindelijk een eind te komen. 

Per 19 maart treedt het nieuwe schadeprotocol in werking waar zo lang op is gewacht. Een pragmatische aanpak, waarbij de overheid de regie neemt en de NAM geen rol meer speelt, heeft veel te lang op zich laten wachten. 

De overheid wil hiermee een streep zetten onder het verleden en de menselijke maat terugbrengen. De vereniging zal nauwlettend volgen of Groningers daadwerkelijk snel en ruimhartig worden geholpen, zoals vandaag door de minister is toegezegd.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers