Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH: ‘Pas de nieuwe Warmtewet aan’

Geplaatst op 13 feb 2018 , bijgewerkt 13 feb 2018, 15:00

Laat huishoudens met stadsverwarming vrij in de keuze voor een warmteleverancier. Dit is een van de drie aanpassingen van de nieuwe Warmtewet waar Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond voor pleiten in een brief aan de Tweede Kamer.

Het voorstel voor de nieuwe Warmtewet wordt op dinsdag 13 februari behandeld in de Tweede Kamer. Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond pleiten voor de volgende drie punten: 

  • Zorg ervoor dat huishoudens met stadsverwarming vrij zijn in het wisselen van warmteleverancier. In de nieuwe wet blijven consumenten nu met handen en voeten gebonden aan hun warmteleverancier. Van enige marktwerking, keuzevrijheid en prijsconcurrentie is nog steeds geen sprake. De consumentenorganisaties vinden dit een ongewenste situatie.
  • Geef mensen met stadsverwarming de garantie dat zij hiervoor niet meer betalen dan mensen met een eigen verwarmingsinstallatie.
  • Koppel de prijs van stadsverwarming niet aan de prijs van aardgas, maar vind hier alternatieven voor. Om aardgas minder aantrekkelijk te maken, gaat de belasting hierop stelselmatig omhoog. Dit strookt niet met de wens om stadsverwarming een financieel aantrekkelijk alternatief voor gas te laten zijn.

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers