Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Onderzoek naar oorzaken vertraging nutsvoorziening opgepakt

Geplaatst op 23 apr 2018 , bijgewerkt 23 apr 2018, 15:10

Vereniging Eigen Huis heeft in februari minister Ollongren in een brief opgeroepen onderzoek te doen naar de oorzaken van de vertragingen bij de aansluiting van nutsvoorzieningen bij nieuwbouwwoningen. In reactie hierop heeft de minister laten weten dat het aantal signalen uit de praktijk vraagt om nadere analyse. De vereniging is blij dat de minister gehoor geeft aan onze oproep.

In haar reactie verwijst minister Ollongren naar de Autoriteit Consument en Markt (ACM), zij houden toezicht op de netbeheerders die verantwoordelijk zijn voor het aansluiten van nutsvoorzieningen gas en elektra. De ACM gaat een verkennend onderzoek uitvoeren naar de late aansluitingen. Deze verkenning zal naar verwachting meer duidelijkheid bieden over de oorzaken en de mogelijke oplossingen.

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers