Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Energieprijzen per 1 juli omhoog

Geplaatst op 15 jun 2018 , bijgewerkt 15 jun 2018, 00:00

Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens gaat per 1 juli meer betalen voor energie, blijkt uit een inventarisatie van online vergelijkers Gaslicht.com en Pricewise. Veel energieleveranciers verhogen dan hun variabele tarieven.

Bekijk direct de stijgingen per energieleverancier

De verschillen tussen energieleveranciers zijn groot. Zo is een huishouden met een contract voor onbepaalde tijd bij Eneco € 64 meer kwijt per jaar en bij Nuon € 32. Bij Essent blijven de tarieven gelijk.

Hogere inkoopprijzen

Oorzaak van de prijsverhogingen zijn de gestegen inkoopprijzen. Daarnaast moet Nederland meer gas importeren, omdat de gaswinning in Groningen wordt teruggedraaid. Hogere belastingen, netbeheerkosten en tarieven zorgden begin dit jaar ook al voor een flinke stijging van de energierekening.

Meer informatie

 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers