Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH: Klimaatakkoord moet haalbaar en betaalbaar zijn

Geplaatst op 22 jun 2018 , bijgewerkt 22 jun 2018, 08:00

Het Klimaatakkoord moet haalbaar en betaalbaar zijn, vindt Vereniging Eigen Huis. De vereniging praat aan een van de klimaattafels mee over maatregelen om het gasverbruik terug te dringen, zodat woningen uiteindelijk van het aardgas af kunnen. 

Vereniging Eigen Huis maakt zich hard voor een kostenneutrale overgang naar aardgasvrij wonen. De energietransitie mag voor huiseigenaren geen onbetaalbare kostenpost worden. Dat betekent dat wanneer de belastingen op gas omhoog gaan, dit evenredig moet worden gecompenseerd met lastenverlichtingen, zoals een lagere belasting op elektriciteit. Zo kan de overstap van een cv-ketel naar een warmtepomp aantrekkelijk worden. 

Help huiseigenaren verduurzamen

Een andere belangrijke voorwaarde is dat huiseigenaren hulp krijgen bij het verduurzamen van hun huis: financieel, maar ook met praktische adviezen. Daarnaast moeten alternatieven voor aardgas, zoals de warmtepomp, goed en betaalbaar worden.

In alle gevallen begint verduurzaming bij een goede isolatie van de woning. Vereniging Eigen Huis riep het kabinet eerder al op om meer te doen om huiseigenaren daarbij te helpen

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers