Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Vertrouwen stabiliseert in derde kwartaal 2018

Geplaatst op 16 okt 2018 , bijgewerkt 16 okt 2018, 16:45

In het derde kwartaal van 2018 is het vertrouwen van Nederlanders op de woningmarkt stabiel gebleven. Met een score van 105 is het vertrouwen nog steeds positief.

Een positief vertrouwen, maar toch een merendeel van de Nederlanders dat het een ongunstig moment vindt om een woning te kopen.

Verwachting niet rooskleurig

Voor het bepalen van de Eigen Huis Marktindicator wordt aan Nederlanders gevraagd wat zij verwachten op de woningmarkt het komende jaar. Dit ziet er niet rooskleurig uit. Ruim driekwart van de Nederlanders verwacht dat de situatie om een woning te kopen hetzelfde blijft of verslechterd. Daarnaast denkt ruim 80% dat de koopprijzen verder zullen stijgen en bijna de helft verwacht dat de hypotheekrente hetzelfde blijft of stijgt.

Ongunstige tijd

Een toenemende groep Nederlanders vindt het een ongunstige tijd om een woning te kopen. Waar vorig jaar nog 20% het een ongunstig moment vond is dit percentage verdubbeld, 40% vindt het niet verstandig nu een woning te kopen. Belangrijkste redenen hiervoor zijn de onbetaalbaarheid (64%) en een beperkt keuze aan koopwoningen (44%).
 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers