Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Energierekening ruim hoger dan kabinet aangaf

Geplaatst op 22 feb 2019 , bijgewerkt 22 feb 2019, 10:04

Een gemiddeld huishouden betaalt dit jaar 334 euro meer voor energie dan in 2018. Eind vorig jaar waarschuwde Vereniging Eigen Huis al dat de energierekening flink zou gaan stijgen door de hogere energiebelasting en door hogere verbruikscijfers dan waar de overheid mee rekende in 2019.

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) noemde die verhalen toen nog ‘onzin en bangmakerij’. Nu blijkt onze voorspelling toch uit te komen. In haar eigen rekenvoorbeelden gebruikte het kabinet oude, inmiddels achterhaalde cijfers. 

Ruim 200 euro meer 

Voor dezelfde hoeveelheid gas en elektra betaalt een gemiddeld huishouden ruim 334 euro meer dan voorheen. Dat is ruim 200 euro meer zal zijn dan het kabinet u eerder vertelde. Eind vorig jaar berekenden twee vergelijkingswebsites al dat de energierekening in 2019 met ruim 300 euro zou stijgen. 

Meer informatie 

 • Hoeveel energiebelasting betaalt u in 2019?
 • VEH: Belasting op energierekening schiet volgend jaar omhoog
 •  


  Vereniging Eigen Huis in de media

  Vereniging Eigen Huis in de media

  Vereniging Eigen Huis in de media
  Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

  Pers

  Pers
  Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers

  We zijn genomineerd voor website van het jaar. Stem je op ons?