Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Vertrouwen in woningmarkt blijft stabiel

Geplaatst op 25 feb 2019 , bijgewerkt 25 feb 2019, 16:00

Het vertrouwen van Nederlanders in de woningmarkt blijft stabiel. In januari komt de Eigen Huis Marktindicator, net als in december, uit op een waarde van 101.

Daarmee staat de indicator, die elke maand het vertrouwen van Nederlanders in de woningmarkt meet, nog net boven de neutraalwaarde van 100.

Ondanks de net positieve score in januari geeft bijna de helft van de Nederlanders aan het een ongunstig moment te vinden om een huis te kopen. Belangrijkste argumenten blijven dat koopwoningen slecht betaalbaar zijn en dat de keuze in koopwoningen beperkt is. Slechts 16 % van de Nederlanders vindt het op dit moment een gunstig moment om een woning te kopen.

Men verwacht niet dat de situatie om te kopen in 2019 verbetert, 49 % denkt zelfs dat de situatie verder verslechtert en 77 % denkt dat de koopprijzen van de woningen blijven stijgen.

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers