Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Gasschade Groningen: simpeler, sneller en één loket

Geplaatst op 04 jun 2019 , bijgewerkt 04 jun 2019, 16:10

Dinsdagavond debatteert de Tweede Kamer voor de zoveelste keer over de gevolgen van de gaswinning in Groningen. Dat kan weer een herhaling worden van eerdere ‘eerlijke antwoorden, oprechte toezeggingen en gedane beloftes’ waar tot nu toe nauwelijks iets van terecht is gekomen.

Vereniging Eigen Huis maakt zich sterk voor een pragmatische aanpak van de gaswinningsschade, waarbij het belang van de gedupeerde bewoners altijd en onverkort voorop staat. Dat betekent simpele procedures, versneld herstel en één loket.

Het moet veel sneller en eenvoudiger

Getroffen huiseigenaren hebben recht op zekerheid en snelheid bij de afhandeling van hun schades. Daarbij hoort een vooraf vastgestelde maximale doorlooptijd, met de garantie dat zij bij overschrijding zelf een aannemer mogen inschakelen, op kosten van de NAM.

Bij het herstel en versterken van de getroffen woningen krijgen de bewoners nu nog te maken met een groot aantal instanties die ieder hun eigen procedures volgen.

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers

We zijn genomineerd voor website van het jaar. Stem je op ons?