Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe subsidie voor woningisolatie

Geplaatst op 04 jul 2019 , bijgewerkt 04 jul 2019, 08:00

Er komt een nieuwe subsidiepot voor de isolatie van woningen. Van het totaalbedrag van € 90 miljoen komt dit jaar al € 15 miljoen beschikbaar. De subsidieregeling loopt door tot 2021. Dit maakte minister Ollongren op vrijdag 28 juni bekend.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor de isolatiesubsidie worden waarschijnlijk eind augustus bekend. Wel is al duidelijk dat een aanvrager minimaal twee substantiële isolatiemaatregelen moeten nemen om in aanmerking te komen. De subsidieregeling wordt na 2020 verlengd.  

Wat vinden wij?

Vereniging Eigen Huis is blij met de nieuwe subsidies en vindt het van het grootste belang dat de regelingen robuust en glashelder zijn. In 2016 kwam het Rijk ook al eens met een isolatiesubsidie. Dat werd een succes, met het gevolg dat het beperkte subsidiefonds in korte tijd leeg raakte.

De vereniging heeft het kabinet toen meermalen opgeroepen de subsidiepot aan te vullen en daarmee kortstondig ‘hapsnapbeleid’ te vermijden. Alleen voor VvE’s was er in de afgelopen jaren nog wel een isolatiesubsidie.

Actieplan voor lager energieverbruik 

Naast de isolatiesubsidie stelt de minister tot 2021 een bedrag van € 93 miljoen beschikbaar voor laagdrempelige energiebesparing in huis. Hiervan komt € 20 miljoen beschikbaar in 2019. Huiseigenaren kunnen hier gebruik van maken voor bijvoorbeeld een energiebesparingsscan, een optimale inregeling van hun cv-installatie of voor eenvoudige maatregelen als tochtstrips.

Er komt een voorlichtingscampagne en gemeenten en bedrijven zullen een rol spelen bij de uitvoering. Ook deze regeling wordt in de komende maanden uitgewerkt. 

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers

We zijn genomineerd voor website van het jaar. Stem je op ons?