Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Monopolie asbestbranche doorbroken

Geplaatst op 20 dec 2019 , bijgewerkt 20 dec 2019, 08:00

De Tweede Kamer heeft donderdagmiddag 19 december een motie aangenomen die ervoor moet zorgen dat nieuwe, goedkopere methoden voor asbestsanering van woningen worden gestimuleerd. Vereniging Eigen Huis had daartoe eerder deze week opgeroepen. 

De Tweede Kamer wil remmende invloed op innovatie vanuit de asbestbranche weren. De vereniging is daar blij mee, want het is de bedoeling dat asbestsanering dan op een veilige wijze veel goedkoper kan worden uitgevoerd. 

De stichting Ascert, die de toelating van saneringsmethoden tot nu toe reguleert en waarin de asbestbranche veel invloed heeft, krijgt veel minder te zeggen. Andere certificerende instellingen en een Raad van Accreditatie worden straks verantwoordelijk voor certificering. Onderzoeksinstituut TNO gaat voortaan over inhoudelijke advisering.


Meer informatie 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers