Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Teleurstelling over uitspraak boeterente Delta Lloyd

Geplaatst op 17 jan 2020 , bijgewerkt 17 jan 2020, 10:53

Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond zijn teleurgesteld over de uitspraak van de Rechtbank Amsterdam in de zaak tegen Delta Lloyd (tegenwoordig Nationale Nederlanden). De belangenorganisaties spanden de rechtszaak aan vanwege de onredelijke berekening van boeterentes aan klanten die hun hypotheek oversloten voor juli 2016. De rechter wees een collectieve vordering af.

De rechtbank sluit niet uit dat woningeigenaren in individuele gevallen een te hoge boeterente hebben betaald, maar vindt de algemene voorwaarden van Delta Lloyd op zich niet onredelijk. Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond bestuderen het vonnis en kijken of er mogelijkheden zijn voor een hoger beroep.

Compensatie

De toezichthouder Autoriteit Financiële Markten kwam in 2017 met een leidraad die aangeeft hoe banken en andere geldverstrekkers vanaf 14 juli 2016 de maximale boeterente moeten berekenen. Banken hebben klanten die hun hypotheek na deze datum hebben overgesloten inmiddels gecompenseerd, als na herberekening volgens deze richtlijn bleek dat ze teveel boeterente hebben betaald.

Lees ook 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers