Verhalen over de huizenmarkt

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen, verhalen en tips van onze experts  en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.

Bekijk ook eens ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Huizenkoper vatbaar voor verduurzaming

Geplaatst op 05 okt 2017 , bijgewerkt 05 okt 2017, 00:00

Wie denkt aan spouwmuurisolatie of aan dubbel glas, denkt waarschijnlijk niet meteen aan hypotheekadviseurs. En wie zich afvraagt of zijn huis zich leent voor zonnepanelen of een warmtepomp, vermoedelijk evenmin. Toch is dat niet zo’n gekke gedachte, want huizenkopers zeggen vatbaar te zijn voor verduurzaming - zeker als ze erop gewezen worden.

Dat bleek onlangs uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis: als iemand kopers op besparingsmogelijkheden wijst - dat kan de makelaar zijn, de bouwkundige die de keuring doet, maar zeker ook de hypotheekadviseur – zijn ze eerder bereid iets te ondernemen. Uit eigen beweging investeert een derde van de kopers meteen in duurzaamheid, na een advies doet ruim de helft dat.

Meefinancieren

Het is daarom jammer dat bij de koop nog maar weinig van de betrokken deskundigen spontaan beginnen over energiebesparing. Zeker omdat de koop een uitgelezen moment is voor vergroenende ingrepen; misschien gaat er toch al verbouwd worden en daarbij kan de investering mogelijk nog in de hypotheek worden meegenomen.
Wie (alsnog) nadenkt over spouwmuurisolatie of dubbel glas, of aan zonnepanelen en een warmtepomp, moet hoe dan ook het nieuwe nummer van Eigen Huis Magazine even lezen. Daar schrijven we deze maand over Duurzamer wonen in 4 stappen EHM okt..

“De koop is een uitgelezen moment voor vergroenende ingrepen”

Wat doet Vereniging Eigen Huis?

Wij doen veel voor onze leden. En om huizenbezitters te helpen bij het duurzaam en betaalbaar bewonen van hun huis, organiseren wij onder meer de Collectieve Inkoop Zonnepanelen.

Over de auteur

Cindy van de Velde
Algemeen directeur Vereniging Eigen Huis
Volg @CindyvdVelde op Twitter