Verhalen over de huizenmarkt

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen, verhalen en tips van onze experts  en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.

Bekijk ook eens ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Gas geven

Geplaatst op 21 nov 2017 , bijgewerkt 21 nov 2017, 16:00

Gasfornuis en cv-ketel eruit, inductie en bijvoorbeeld een warmtepomp erin. Als het aan het kabinet ligt, gaan we voor 2050 ‘van gas los’. Maar veel huiseigenaren vragen zich af: hoe dan?

De opgave ‘van gas los’ is complex en kostbaar; in 7 miljoen woningen zijn aanpassingen nodig. Toch zijn veel van onze leden het eens met de ‘van gas los’-ambitie, blijkt uit onderzoek. Maar ze zijn óók op zoek naar informatie: wat betekent ‘van gas los’ voor mijn huis, mijn portemonnee en mijn wooncomfort? Moet ik nu nog een nieuwe cv-ketel aanschaffen? Wat wordt het alternatief?

Samen met de huiseigenaar

Als vereniging voor huiseigenaren vinden wij dat er snel duidelijkheid nodig is. Huiseigenaren moeten van de overheid zelf aan de slag; help ze dan ook met advies en goede financiële regelingen, is onze oproep. En betrek huiseigenaren bij de besluitvorming, zodat ze weten waar ze aan toe zijn.

Hoopvolle initiatieven

Overal in Nederland ontstaan momenteel hoopvolle initiatieven. Maar er zijn ook veel discussies, convenanten, intentieverklaringen en zogenoemde greendeals. Vooralsnog vooral mooie 'persmomentjes'. En daarmee kunnen we ons huis straks niet verwarmen.

Meer informatie

Besparen op energie? Lees hoe

Over de auteur

VEH_Maarten_EvR_A9A1290Maarten Eeke van der Veen is beleidsadviseur Energie bij Vereniging Eigen Huis: ‘In mijn jaren 30-woning kook ik al op inductie, maar hoe nu verder? Hoe geven we huiseigenaren voldoende handelingsperspectief om een volgende stap te kunnen nemen?’