Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen, verhalen en tips van onze experts en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.
Bekijk ook eens ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.
Ben je eigenaar van een rijksmonument, dan kun je jaarlijks van 1 maart tot en met 30 april subsidie aanvragen voor onderhoudskosten. Fiscalist Tjalling Letterie over deze Woonhuisregeling.
Voor een hele generatie starters is het ondoenlijk om aan een betaalbare woning te komen. Tijd dat de minister voor Wonen daar iets aan doet, ze heeft al een aantal krachtige instrumenten in handen.
De Wet WOZ bestaat 25 jaar. Een mooi moment om terug te kijken naar wat er in de afgelopen jaren is veranderd. Fiscaal jurist Bobby Raghoenath licht 3 ontwikkelingen uit.
Is je WOZ-waarde dit jaar gestegen, dan kan je hypotheekrente mogelijk omlaag. Financieel specialist Clasien Ouderdorp legt uit hoe het werkt.
Op steeds meer binnenstedelijke locaties moeten nieuwbouwkopers één parkeerplaats delen met drie tot vijf buren. Of is de auto zelfs helemaal niet meer welkom. Maar waar moet je dan heen met je auto?
Heb je zonnepanelen gekocht, dan vraag je je misschien af of dit leidt tot een hogere WOZ-waarde. Onze fiscaal jurist Bobby Raghoenath legt uit hoe gemeenten hiermee omgaan.
Hoe zorg je ervoor dat je plezier hebt van je open haard en de buren geen overlast ervaren? Bouwkundig specialist John Kersemakers geeft tips.
Bij het afsluiten van een hypotheek laten veel mensen een hogere hypotheek inschrijven dan ze nodig hebben. Maar dit geeft geen garantie dat je extra geld kunt lenen.
In 2020 betaalt een huishouden met een gemiddeld energieverbruik € 65 minder. Hoe komt dat? En welke kosten vind je terug op je energierekening? Financieel specialist Karin Boog licht toe.
Ben je van plan je huis te isoleren? Een goed idee, want je krijgt een lagere energierekening, meer wooncomfort en het is goed voor het milieu. Wij hebben vijf tips voor isoleren voor je op een rij gezet.
Mag je zomaar kerstversiering ophangen in de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de hal en de galerij? En wie betaalt dat? Jurist Arianne Timmerman legt uit hoe je dit het beste regelt.
In 78 van de 355 gemeenten is er geen mantelzorgbeloning of is de beloning afgeschaft, blijkt uit onderzoek van MantelzorgNL. Mantelzorgers komen er zo maar bekaaid vanaf, licht fiscalist Tjalling Letterie toe.
VvE’s met zonnepanelen die stroom terugleveren aan hun energieleverancier, hoeven sinds 1 januari 2020 geen btw-aangifte meer te doen.
Een verbouwing pakt vaak duurder uit dan verwacht. Regelmatig komt dit door stelposten in het contract met de aannemer. Jurist Corine Jansen vertelt waar je op moet letten.
De salderingsregeling voor huiseigenaren met zonnepanelen wordt met ingang van 2023 geleidelijk afgebouwd. Fiscaal jurist Bobby Raghoenath legt uit hoe.
Maken je radiatoren borrelende geluiden? Dan zit er waarschijnlijk lucht in. Je cv geeft hierdoor minder warmte af en de leidingen kunnen gaan roesten. De oplossing: ontluchten.
Huizenkopers zetten verduurzaming zelf op hun agenda, blijkt uit ons onderzoek. Maud Weide, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis, licht toe op welke onderdelen van verduurzaming kopers zich vooral richten.
NHG voert volgend jaar een aantal aanpassingen door. Eén van deze wijzigingen is dat de NHG-premie omlaag gaat naar 0,7%. Onze financieel specialist Karin Boog kijkt alvast vooruit en deelt 3 van deze wijzigingen.
Verduurzamen begint met isoleren. Daarmee houd je de warmte in de woning. Welke isolatiemogelijkheden zijn er voor jouw huis? Bouwkundig specialist John Kersemakers geeft advies.
Huiseigenaren zijn jaarlijks steeds meer geld kwijt aan vaste lasten. Een groot deel van die lasten zijn de energiekosten. Voor 2020 hebben we goed nieuws. De belastingen op de energierekening gaan volgend jaar omlaag.