Blogs van onze experts

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen en tips van onze experts en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.

Bekijk ook ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Energieveiling: geen gezeik, allemaal rijk

Geplaatst op 15 feb 2012 , bijgewerkt 15 feb 2012, 07:00

Honderdduizend huishoudens kunnen samen veel bereiken. Zo bleek deze week maar weer eens bij de Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis...

Honderdduizend huishoudens kunnen samen veel bereiken. Zo bleek deze week maar weer eens bij de Collectieve Inkoop Energie van Vereniging Eigen Huis.

Aan uw kant


Vereniging Eigen Huis is in 1974 opgericht omdat het belangrijk is dat de eigenwoningbezitter er niet alléén voor staat ten opzichte van machtige marktpartijen. Partijen waar iedereen met een eigen huis vroeg of laat mee te maken krijgt. Denk aan makelaars, banken, notarissen, bouwers en aannemers. De vereniging staat daarbij al 37 jaar aan úw kant.

Samen optrekken


Daarnaast bereiken we als vereniging goede resultaten door te faciliteren dat eigenwoningbezitters samen optrekken. Bijvoorbeeld bij de inkoop van energie. Daarbij maken we gebruik van de gezamenlijke inkoopkracht van de deelnemers. Immers: als je je met een heel grote groep huishoudens meldt bij de energieleveranciers, dan zijn kortingen mogelijk die je in je eentje niet snel in de wacht sleept.

Korting en gemak


Uit de energieveiling van maandag zijn kortingen gerold van 24,4% voor een 1-jarig contract en 11,4% voor een contract van 3 jaar. Dit zijn kortingen ten opzichte van de huidige marktprijzen. We hebben het dan over gemiddeld twee- tot driehonderd euro per jaar. Dit onder het kopje 'iedereen rijk'. De paragraaf 'geen gezeik' – excusez le mot – is echter net zo belangrijk. Vereniging Eigen Huis staat er namelijk voor garant dat de overstap zorgeloos verloopt. Honderdduizend deelnemers krijgen binnenkort een persoonlijk aanbod in de bus, gebaseerd op de genoemde kortingen.

The winner is...

De beste aanbieding kwam voor de tweede keer op rij van de Nederlandse Energie Maatschappij. Van harte gefeliciteerd! Maar eigenlijk zijn natuurlijk alle deelnemers winnaars. Wie wil nou niet besparen op zijn energierekening? Tja....honderdduizend huishoudens kunnen samen veel bereiken.
 
Commentaar op deze blog is mogelijk via www.eigenhuis.nl/blog of op twitter: @rob_mulder.