Blogs van onze experts

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen en tips van onze experts en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.

Bekijk ook ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Ledenraadsverkiezingen 2012: stem nu!

Geplaatst op 03 apr 2012 , bijgewerkt 03 apr 2012, 09:39

De hele maand april is verkiezingsmaand voor de ledenraad van Vereniging Eigen Huis. Alle leden van de vereniging kunnen hun stem uitbrengen op 5 ka...

De hele maand april is verkiezingsmaand voor de ledenraad van Vereniging Eigen Huis. Alle leden van de vereniging kunnen hun stem uitbrengen op 5 kandidaten voor de ledenraad.  Laat uw stem niet verloren gaan en doe mee! Gemakkelijk via uw computer, mobiel  of Ipad!

Stemmodule

U mag uw stem uitbrengen op maar liefst 5 kandidaten. Dit kan op twee manieren:  óf direct 5 personen aanvinken in de kandidatenlijst óf gebruik maken van de stemwijzer.
Als u via de stemwijzer gaat stemmen kunt u  kunt u via de stellingen en andere persoonlijke voorkeuren zien welke kandidaat het beste bij u past.
Mocht het digitale stemmen om de een of andere reden niet lukken dan kunt u uw stem ook schriftelijk uitbrengen. Het stemformulier aanvragen bij het directiesecretariaat.

Waarom een ledenraad?

Vereniging Eigen Huis is, de naam zegt het al, een vereniging.  Bij een hele grote vereniging zoals de onze (ca. 680.000 leden) is het natuurlijk niet  haalbaar om met alle leden gelijktijdig te vergaderen, daarom is bij statuten bepaald dat onze vereniging een ledenraad heeft, waarmee de directie kan vergaderen en klankborden over het beleid. De ledenraad bestaat uit maximaal 50 personen. We hebben 96 kandidaten voor deze verkiezingen en de eerste 50, die de meeste stemmen hebben behaald, komen in de nieuwe ledenraad.

Wat doet de ledenraad? 

De ledenraad fungeert als klankbord voor de directie en heeft een aantal taken en bevoegdheden. Zo worden in de voorjaarsvergadering onder meer de plannen voor het nieuwe boekjaar, dat van mei tot mei loopt, besproken. In de najaarsvergadering komt de jaarrekening ter sprake, die moet worden goedgekeurd door de ledenraad. Verder benoemt de ledenraad de leden voor de Raad van Toezicht. Ook bespreekt de ledenraad eens per jaar uitgebreid een belangrijk thema dat samenhangt met de woningmarkt. Zo komt in de aanstaande aprilvergadering professor dr. P.J. Boelhouwer, hoogleraar woningmarkt aan de TU-Delft, als gastspreker om het met de ledenraad te hebben over de toekomst van de hypotheekverstrekking. 

Interessant: kan ik ook in de ledenraad komen?

Alle leden (>18 jaar) van de vereniging kunnen zich kandidaat stellen voor onze ledenraad. Wel wordt er getoetst op eventuele belangenverstrengeling/ tegenstelling. Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt: in 2016 zijn er opnieuw verkiezingen. Dat duurt nog even maar in de tussentijd kunt u toch al meedenken met uw vereniging door deel te namen aan ons ledenpanel.

Bij voorbaat dank voor uw stem!