Blogs van onze experts

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen en tips van onze experts en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.

Bekijk ook ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Nederland regeltjesland

Geplaatst op 06 apr 2012 , bijgewerkt 06 apr 2012, 08:30

Eigen Huis Magazine besteedt deze maand aandacht aan de doorgeschoten regelzucht waarmee huizenbezitters in Nederland te maken kunnen krijgen. Veren...

Eigen Huis Magazine besteedt deze maand aandacht aan de doorgeschoten regelzucht waarmee huizenbezitters in Nederland te maken kunnen krijgen. Vereniging Eigen Huis heeft een 'meldpunt regelzucht' geopend. Als u uw verhalen instuurt, gaan wij er te zijner tijd mee naar de politiek.

Potloodstreepje

Wat te denken als uw bouwvergunning wordt afgekeurd vanwege een te dik potloodstreepje op de tekening? En toch weer goedgekeurd nadat de ingeschakelde architect de tekening heeft vergroot tot A2-formaat. En hoe zou u het vinden als de gemeente zegt dat uw terrasoverkapping niet past binnen het bestemmingsplan? En dat u dus een vrijstelling moet aanvragen. Waarna het drie maanden duurt voordat alles is geregeld. A raison van enkele honderden euro's.

Burgertje pesten

Blijkens de verhalen in Eigen Huis Magazine worden de meeste mensen doodmoe van dit soort procedures. Van regeltjes die geen ander doel lijken te dienen dan 'burgertje pesten'. Ondanks goede voornemens heeft ook het kabinet-Rutte hierin nog weinig verandering kunnen brengen.

Meldpunt

Vereniging Eigen Huis vindt daarom dat het tijd is de politiek nog eens met haar neus op de feiten te drukken. Leden en niet-leden worden uitgenodigd om hun eigen ervaringen met vervelende, vertragende, onbegrijpelijke, absurde, raadselachtige of ronduit ridicule regels rondom het huis aan ons te melden. Wij zullen vervolgens de grootste missers onder de aandacht brengen van minister Spies van BZK. Wordt vervolgd!

Volg Rob Mulder ook op twitter: @rob_mulder.