Blogs van onze experts

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen en tips van onze experts en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.

Bekijk ook ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Op pad met een ex-inbreker

Geplaatst op 18 jun 2012 , bijgewerkt 18 jun 2012, 08:23

Evenals vorig jaar besteedt Vereniging Eigen Huis de hele maand juni veel aandacht aan inbraakpreventie. Onder meer gingen we op pad met een ex-inbr...

Evenals vorig jaar besteedt Vereniging Eigen Huis de hele maand juni veel aandacht aan inbraakpreventie. Onder meer gingen we op pad met een ex-inbreker. Hij geeft goede tips!

Inbrekers te kijk

Vorig jaar juni kwam Vereniging Eigen Huis groot in het nieuws met het plan om - na aangifte bij de politie - herkenbare beelden van inbrekers te gaan publiceren op internet. Dit leverde ons een forse waarschuwing op van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). De politiek heeft het signaal daarentegen goed opgepikt. De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie heeft een wetsvoorstel aangekondigd dat het mogelijk maakt om - onder strikte voorwaarden - beelden van inbrekers te tonen op internet. Hopelijk gooit de val van het kabinet geen roet in het eten.

Preventie

Inmiddels zijn we alweer een jaar verder. Vereniging Eigen Huis vindt elke negen minuten een inbraak nog steeds schandalig veel. Naast opsporing en vervolging blijft preventie erg belangrijk. Het zaak dat u er als eigenwoningbezitter alles aan doet om uw huis voor inbrekers zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Op eigenhuis.nl vindt u nuttige tips. Ook voor als u binnenkort op vakantie gaat. Want u realiseert zich natuurlijk wel dat juist in de vakantieperiode het inbrekersgilde alle verloven heeft ingetrokken.

Bewoners te kijk

Wat u in elk geval niet mag missen, is het filmpje op eigenhuis.nl waarin wij op pad gaat met een ex-inbreker die onoplettende bewoners genadeloos te kijk zet. We maken het inbrekers met z'n allen veel te eenvoudig, is zijn conclusie. Dat de ex-inbreker in kwestie al 11 jaar uit het vak is, doet aan de trefzekerheid van zijn tips niets af. En die zijn ook nog eens van een verbluffende eenvoud.