Blogs van onze experts

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen en tips van onze experts en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.

Bekijk ook ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Leuker kunnen we het niet maken

Geplaatst op 16 jan 2013 , bijgewerkt 16 jan 2013, 12:38

In 2013 treden de nodige wijzigingen op in de fiscale behandeling van het eigen huis. Wat betekent dat voor mij? Die vraag stellen huizenbezitters z...

In 2013 treden de nodige wijzigingen op in de fiscale behandeling van het eigen huis. Wat betekent dat voor mij? Die vraag stellen huizenbezitters zich en masse, zo merken wij bij Vereniging Eigen Huis. Niet verwonderlijk.

1-1-2013

Op onze website hebben wij alle veranderingen per 1-1-2013 voor u op een rij gezet. Van het verplicht annuïtair aflossen tot de verruimde vrijstelling voor de schenkbelasting. Van de overgangsregeling voor bestaande hypotheken tot de afbouw van het maximum percentage voor de hypotheekrenteaftrek. 'Alles wat je altijd al wilde weten. Maar niet durfde te vragen'

100.000

De overzichtspagina blijkt in een enorme behoefte te voorzien, want inmiddels hebben wij al meer dan 100.000 'unieke paginaweergaven' geregistreerd. Qua populariteit staat de pagina daarmee in de top vier binnen onze site. De gemiddelde leestijd op deze pagina bedraagt een minuut of vier. Dat is veel meer dan de anderhalve minuut die een webbezoeker gemiddeld op een pagina doorbrengt.

Leuker

Veel bezoekers - zeker potentiële starters - verlaten de website waarschijnlijk 'sadder but wiser'. Vereniging Eigen Huis heeft in de laatste maanden van het vorige jaar op een aantal punten verbeteringen kunnen bereiken ten opzichte van de oorspronkelijke plannen. Met dank aan het parlement en minister Stef Blok voor Wonen. Alle argumenten ten spijt, heeft het kabinet het nieuwe ongunstige belastingregime voor starters gewoon doorgevoerd. Leuker kunnen we het niet maken.

We zijn genomineerd voor website van het jaar. Stem je op ons?