Blogs van onze experts

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen en tips van onze experts en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.

Bekijk ook ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Minder hindernissen, meer comfort

Geplaatst op 02 jul 2013 , bijgewerkt 02 jul 2013, 12:12

Mijn oom en tante wonen in een ruime twee-onder-één-kapper in Nieuwegein. Toen het laatste kind het huis uit ging hebben ze nog even overwogen om naar...

Mijn oom en tante wonen in een ruime twee-onder-één-kapper in Nieuwegein. Toen het laatste kind het huis uit ging hebben ze nog even overwogen om naar een appartement te verhuizen, maar gezien de huidige woningmarkt toch maar besloten om lekker in hun huidige huis te blijven wonen. De woning moest wel aangepast worden zodat ze er met een gerust hart oud in konden worden. Hun keuken hadden ze een paar jaar geleden al aangepakt. Zo was er goede verlichting boven het aanrechtblad aangebracht en een éénhendelkraan geplaatst die veiliger is in het gebruik. Maar in de badkamer mocht nog wel het één en ander gebeuren. Het ligbad werd niet meer gebruikt en nam een hoop ruimte in en het toilet zat veel te dicht op de muur. Ze hebben alles eruit laten slopen. Met een inloopdouche zonder drempels, een comfortabele thermostaatkraan, een hangtoilet op de goede hoogte en een wastafelmeubel waarin alle spulletjes makkelijk opgeborgen konden worden was de badkamer weer klaar voor de toekomst. Ook het toilet op de begane grond werd gerenoveerd. De staande toiletpot werd vervangen door een hangende. De wasmachine en wasdroger stonden op zolder. Een traditionele plek zo naast de CV-ketel. Maar mijn oom en tante waren het zat om elke keer de trap op en af te lopen met een volle wasmand. Vanuit de meterkast werd daarom nieuwe elektra aangelegd richting de bijkeuken en daar staan nu de wasmachine en droger te draaien. Dat scheelt een hoop geloop! Nu zijn mijn oom en tante nog goed te been en kunnen ze de trap prima gebruiken. De trap is recht, niet te stijl en heeft aan twee kanten leuningen zodat ze goed houvast hebben. Om uitglijden te voorkomen, hebben ze wel een ruwe coating aangebracht op de traptreden. En mocht het nodig zijn, dan zouden ze op termijn hier een traplift kunnen plaatsen. Maar voor nu kunnen ze met de toegepaste simpele aanpassingen in ieder geval weer een tijdje in hun huis blijven wonen. En later? Dan zien ze wel weer verder.