Blogs van onze experts

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen en tips van onze experts en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.

Bekijk ook ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Gouden Duimstok

Geplaatst op 21 aug 2013 , bijgewerkt 21 aug 2013, 13:36

Deze week mocht ik de eerste Gouden Duimstok in de geschiedenis uitreiken aan BAM Woningbouw met het concept Victor&Wonen. Omdat zij wél doen wa...

Deze week mocht ik de eerste Gouden Duimstok in de geschiedenis uitreiken aan BAM Woningbouw met het concept Victor&Wonen. Omdat zij wél doen wat zoveel bouwers helaas nalaten. Namelijk luisteren naar de klant.Kwaliteit

Vereniging Eigen Huis ijvert al sinds haar oprichting in 1974 voor een betere bouwkwaliteit van nieuwbouwwoningen. Enerzijds is veel bereikt, want een formele oplevering en keuring zijn inmiddels gemeengoed, evenals bijvoorbeeld garantieregelingen. En natuurlijk de 5% van de koopsom die kopers mogen achterhouden totdat alles naar wens is.

 
Goud

Toch is nog lang niet alles goud wat er blinkt anno 2013. Een voorbeeld zijn de hoge kosten van meer- en minderwerk. Ondanks de crisis krijgt de consument nog lang niet altijd de woning die hij wil en is nieuwbouw kopen eerder een last dan een lust. Maar er zijn ook positieve uitzonderingen. Daarvoor heeft Vereniging Eigen Huis de Gouden Duimstok in het leven geroepen. Naast 'naming & shaming' van bouwers die tekortschieten, willen we hiermee ook werken aan 'faming' van bouwers die een voorbeeld kunnen vormen voor de gehele branche.

 
Victor & Wonen

De eerste Gouden Duimstok gaat naar BAM Woningbouw met het concept Victor&Wonen. Zij leveren een woning op, waarop je als klant vooraf maximale invloed hebt kunnen uitoefenen. Een woning waar je bovendien zo in kunt, omdat hij vrijwel helemaal 'af' is. Geverfd en gestoffeerd. Je hoeft alleen je meubels nog te verhuizen. Kijk maar op de site. Dat is wat je noemt werk uit handen nemen.

 
Aanmoedigingsprijs

Het is heel wat leuker om een aanmoedigingsprijs uit te reiken aan een bouwer die het goed doet dan een rode kaart aan een slecht presterend bedrijf. Maar een aanmoedigingsprijs schept ook verplichtingen om ook in de toekomst goed te blijven doen. Adel verplicht. BAM Victor&Wonen: veel succes daarmee! En van harte gefeliciteerd!

Volg ons ook op twitter @eigenhuis en Rob Mulder op @rob_mulder