Blogs van onze experts

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen en tips van onze experts en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.

Bekijk ook ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Makelaars

Geplaatst op 01 okt 2013 , bijgewerkt 01 okt 2013, 09:42

Makelaars "Makelaars praten veel, maar communiceren niet. En dat is niet meer van deze tijd." Onverdacht Wie het Eigen Huis Magazine van ok...

Makelaars

"Makelaars praten veel, maar communiceren niet. En dat is niet meer van deze tijd."

Onverdacht

Wie het Eigen Huis Magazine van oktober 2013 leest, weet dat deze uitspraak uit geheel onverdachte hoek komt. Aan het woord is namelijk Ger Hukker, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Voorwaarden

Vereniging Eigen Huis is momenteel in onderhandeling met de makelaarsverenigingen, waartoe naast NVM ook VBO Makelaar en VastgoedPRO behoren, over de algemene voorwaarden voor makelaarsdiensten. Als consumentenorganisatie vinden wij het ontzettend belangrijk dat een makelaar vooraf met een klant duidelijke afspraken maakt over de diensten die de makelaar levert, dan wel de resultaten die hij denkt te behalen, en de prijs die daarvoor betaald wordt. De klant moet weten waar hij aan toe is en mag niet voor verrassingen komen te staan. Wij zijn tegen een systeem waarbij de klant maandelijks een bedrag betaalt zonder dat duidelijk is welke inspanningen of resultaten daar tegenover staan.

Integriteit

In het Eigen Huis Magazine spreekt Ger Hukker zich duidelijk uit over deze discussie. "Uiteindelijk is het een kwestie van transparantie en integriteit. Wie dat niet is, werpt een schaduw over de gehele branche," aldus de NVM-voorman. Daar kan ik het geheel mee eens zijn. Fijn, zo'n makelaarsvoorman die niet alleen veel praat, maar ook echt iets zegt. Zo te horen komen we er in de onderhandelingen over de nieuwe algemene voorwaarden - in elk geval met de NVM - wel uit.

Volg ons ook op twitter @eigenhuis en Rob Mulder op @rob_mulder