Blogs van onze experts

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen en tips van onze experts en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.

Bekijk ook ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Blog › Gezocht: makelaarsoffertes

Geplaatst op 28 okt 2014 , bijgewerkt 28 okt 2014, 09:52

Veel mensen tellen, nadat ze een makelaar de hand hebben geschud, hun vingers na. Volgens onderzoek zijn tweedehands autoverkopers in de ogen van ve...

Veel mensen tellen, nadat ze een makelaar de hand hebben geschud, hun vingers na. Volgens onderzoek zijn tweedehands autoverkopers in de ogen van veel mensen nog beter te vertrouwen. Tegelijkertijd weten we allemaal dat er ook goede makelaars zijn. Daarom ben ik erg benieuwd naar uw concrete ervaringen. Want met uw hulp weet Vereniging Eigen Huis nog beter wat er speelt in de makelaarsbranche, en kunnen we indien nodig optreden tegen misstanden.

In het bijzonder zijn wij op zoek naar offertes van makelaars. Welke voorwaarden hanteren makelaars? En zijn die voorwaarden wel in het belang van u als klant? Zo horen wij bijvoorbeeld steeds vaker verhalen over makelaars die hun klanten maandelijks enkele tientjes laten betalen zonder daar een duidelijke tegenprestatie tegenover te stellen. Daar zijn wij natuurlijk fel op tegen! En overigens: als u een goede makelaar heeft, zal dat ook niet gebeuren.

Maar helaas is niet elke makelaar een goede makelaar. En daarom doen wij een beroep op u om uw ervaringen met ons te delen. Hoe was in uw geval bijvoorbeeld de courtage geregeld? En hoe zat het met intrekkingskosten? Kwam u gemakkelijk af van die makelaar die geen poot voor u verzette? Of eiste hij &@€#%^}~!  ook nog een vorstelijk bedrag op voor zijn niet verleende diensten?

Misschien was u heel tevreden over uw makelaar en is hij of zij een voorbeeld voor de gehele beroepsgroep. Gefeliciteerd! Maar als u een minder goede makelaar trof, of wanneer u twijfelt over het contract dat uw makelaar u liet tekenen: meld het ons.

Help ons met het onderzoek en stuur een kopie van uw offerte naar:

Vereniging Eigen Huis
T.a.v. Makelaarscontracten
Antwoordnummer 26
3800 VB in  Amersfoort.

Of per mail: makelaars@eigenhuis.nl. Zo helpt u ons tien vingers aan de pols te houden.