Blogs van onze experts

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen en tips van onze experts en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.

Bekijk ook ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Botte banken

Geplaatst op 31 mrt 2015 , bijgewerkt 31 mrt 2015, 08:29

Deze week ligt Eigen Huis Magazine weer in 700.000 brievenbussen. Op pagina 57 treffen de lezers een nieuwe rubriek aan: 'Botte banken'. Een rubriek...

Deze week ligt Eigen Huis Magazine weer in 700.000 brievenbussen. Op pagina 57 treffen de lezers een nieuwe rubriek aan: 'Botte banken'. Een rubriek waar we helaas in overvloed materiaal voor hebben.

Deze maand het verhaal van René (57) en Rianne (55) die, in betalingsproblemen, door een haastige Bank of Scotland werden gedwongen hun huis te verkopen. Waarbij de Bank of Scotland het menselijke aspect uit het oog verloor, aanstuurde op verkoop tegen een veel te lage prijs, en de schade groter maakte dan noodzakelijk. Niet alleen voor René en Rianne, maar ook voor de bank zelf.

Naar goed journalistiek gebruik heeft de redactie van Eigen Huis Magazine de Bank of Scotland om een reactie gevraagd. De bank zegt niet te reageren op specifieke gevallen. "In algemene zin nemen we bij dergelijke zaken maximale zorgvuldigheid in acht," aldus de Bank of Scotland. Net alsof René en Rianne daar iets aan hebben!

Sinds november heeft de Bank of Scotland de naam veranderd in Lloyds Bank. Oude wijn in nieuwe zakken? Gezien de behandeling van René en Rianne blijft het voor mij een botte bank!