Blogs van onze experts

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen en tips van onze experts en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.

Bekijk ook ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Energie in 2050

Geplaatst op 06 dec 2017 , bijgewerkt 06 dec 2017, 13:00

Het laatste Eigen Huis Magazine van het jaar is een mooie gelegenheid om verder vooruit te kijken. Ditmaal naar de energiehuishouding van de toekomst.

Vier mensen die beroepshalve dagelijks nadenken over verduurzaming, hebben op ons verzoek vooruitgeblikt naar 2050. Hoe zou een gasloze huishouding eruitzien? Een tipje van de sluier: auto’s bestaan nog, alleen hangen ze niet lijdzaam aan de lader, maar voorzien ze hele straten van energie.

Auto's hangen niet lijdzaam aan de lader, maar voorzien hele straten van energie

Dichter bij in de tijd betalen huiseigenaren mogelijk al de rekening voor zulke innovaties. Onder het mom van verduurzaming stijgt de energiebelasting de komende jaren fors, zonder dat bekend is wat huiseigenaren daarvoor terugkrijgen. Uiteraard wil Vereniging Eigen Huis daarover duidelijkheid hebben.

De energierekening is niet het enige dat in 2018 verandert. De huizenprijzen stijgen verder en dat kan meteen financieel interessant zijn voor huiseigenaren. Bij sommige geldverstrekkers vervalt namelijk de risico-opslag als de woningwaarde voldoende uitstijgt boven het leningbedrag.

Verder veranderen onder meer de woz-waardes, het maximale hypotheekbedrag en is trouwen in gemeenschap van goederen niet langer standaard.
 

Cindy-extra600x400Cindy van de Velde
Algemeen directeur Vereniging Eigen Huis
Volg @CindyvdVelde op Twitter