Blogs van onze experts

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen en tips van onze experts en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.

Bekijk ook ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Besparen op energie? Doe mee met de Collectieve Inkoop Energie

Geplaatst op 16 jan 2018 , bijgewerkt 16 jan 2018, 10:00

Het is een record: met onze 24e Collectieve Inkoop Energie stapten ruim 55.000 consumenten over naar een andere energieleverancier. Zij besparen gemiddeld € 300 op de energierekening. Doe ook mee, de nieuwe inkoopronde is al gestart!

Al 24 edities lang hebben wij mensen kunnen helpen aan een lagere energierekening. De Collectieve Inkoop Energie is in 2009 opgericht met een belangrijke reden: ‘de grote drie’ dicteerden de markt en van echte marktwerking was geen sprake. Dat moest anders.

Veel partijen zijn ons initiatief gevolgd

Inmiddels zijn we 8 jaar verder. Veel partijen zijn ons initiatief gevolgd. En een grote groep consumenten is zelfs professioneel ‘switcher’; zij nemen elk jaar de energierekening onder de loep en stappen zo nodig over. 

Maar een bijna even grote groep consumenten blijft teveel betalen voor hun energierekening. Het gaat dan vooral om de groep die langer dan 3 jaar geleden is overgestapt of nog nooit is gewisseld van energieleverancier, blijkt uit onze cijfers.

Start ook met besparen

Ons advies voor 2018: start ook met besparen en kijk eens kritisch naar uw huidige energierekening. Met de Collectieve Inkoop Energie is die stap zo gezet!  

Meer weten over de Collectieve Inkoop Energie?

Over de auteur

RichardSnijders_EvR_A9A3406-600x400Richard Snijders is marketeer energie bij Vereniging Eigen Huis: ‘Door de energietransitie gaat er de komende jaren veel veranderen voor huiseigenaren. Slim energie inkopen is en blijft een goede eerste stap.’