Blogs van onze experts

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen en tips van onze experts en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.

Bekijk ook ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Tips voor de belastingaangifte

Geplaatst op 01 mrt 2018 , bijgewerkt 01 mrt 2018, 09:00

Belastingaangifte doen kan weer vanaf 1 maart. Een klus waar veel leden vragen over hebben en waar nogal eens fouten bij worden gemaakt, weet onze fiscaal jurist Bobby Raghoenath.

Als fiscaal jurist merk ik vaak dat mensen onzeker zijn over het invullen van de belastingaangifte. Zeker als de persoonlijke situatie is veranderd, bijvoorbeeld door een verhuizing of scheiding.

Verkeerde WOZ-waarde

Geregeld zie ik fouten in belastingaangiftes. Om een voorbeeld te noemen: mensen geven de verkeerde WOZ-waarde op of passen ten onrechte de vooringevulde WOZ-waarde aan. Ze gebruiken dan de WOZ-waarde die ze dit jaar hebben gekregen, maar voor de aangifte over 2017 geldt de WOZ-waarde die vorig jaar is ontvangen, met waardepeildatum 1 januari 2016.

Meer tips voor de belastingaangifte

Door onzekerheid doen mensen ook vaker een beroep op een belastingadviseur. Soms is dat verstandig, maar vaak kunnen die advieskosten worden voorkomen. Daarom hebben we een handig overzicht gemaakt met 15 aandachtspunten bij het invullen van de belastingaangifte. Wie weet komt u hiermee verder, leveren de tips u een mooi belastingvoordeel op én spaart u ook nog eens advieskosten uit. 

Over de auteur

Bobby Raghoenath - Vereniging Eigen HuisBobby Raghoenath is fiscaal jurist bij Vereniging Eigen Huis. ‘Wees u bewust van uw fiscale positie. Een goede voorbereiding is het halve werk.’