Blogs van onze experts

Vereniging Eigen Huis is er voor iedereen die een huis heeft of van plan is een huis te kopen. Lees de adviezen en tips van onze experts en andere collega's over alles wat er speelt op de huizenmarkt.

Bekijk ook ons nieuwsoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

750 duizend

Geplaatst op 05 apr 2018 , bijgewerkt 05 apr 2018, 08:00

750.000 leden - dat spreekt tot de verbeelding. Hand in hand is dat pakweg 1.125 kilometer; de lengte van onze grens met België en Duitsland. Of acht retourtjes Amersfoort-Den Haag, waar we vaak aanschuiven als het over huiseigenaren gaat. 

Als huiseigenaar staat u doorgaans alleen tegenover professionele partijen en lokale overheden. Bij de koop of verkoop van uw huis, bij de oplevering of - tegenwoordig steeds vaker - de verduurzaming ervan. Tegenover bouwers, notarissen, makelaars, energiebedrijven en gemeenten. Daarom is in 1974 Vereniging Eigen Huis opgericht; om te zorgen dat huiseigenaren sterker staan, via informatie, diensten en belangenbehartiging.

'Onze leden houden ons scherp. Want het kan natuurlijk altijd beter'

Dat daar (nog) altijd behoefte aan is, blijkt wel uit de onafgebroken stijging van het ledenaantal. Van een kleine 5.000 leden vier decennia terug, naar 750.000 leden deze maand. 750.000 leden - dat spreekt tot de verbeelding. Hand in hand is dat pakweg 1.125 kilometer; de lengte van onze grens met België en Duitsland. Of acht retourtjes Amersfoort-Den Haag, waar we vaak aanschuiven als het over huiseigenaren gaat. En zoveel leden leggen niet alleen politiek gewicht in de schaal, maar ook op markten, zoals die voor energie en hypotheken.

En zoveel leden houden ons ook scherp. Want het kan natuurlijk altijd beter. Daarom meten wij voortdurend hoe onze belangenbehartiging en dienstverlening bevalt. Op de enige manier die telt: door het te vragen aan u. Laat ons dus vooral weten wat u van ons vindt. Want ons werk is nooit klaar.

 

Cindy-extra600x400Cindy van de Velde
Algemeen directeur Vereniging Eigen Huis