Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Blok wil Energiebesparingsfonds meer promoten

Geplaatst op 28 dec 2015 , bijgewerkt 28 dec 2015, 11:49

Minister Blok (Wonen) bekijkt wat moet gebeuren om het gebruik van het Energiebesparingsfonds te stimuleren. De minister zegt dit in een brief die hij voor de kerstdagen aan de Kamer stuurde. 

Sinds twee jaar kunnen huiseigenaren die hun huis beter willen isoleren een lening aanvragen via het Energiebesparingsfonds. Er zit 300 miljoen in het fonds, maar er is nog maar voor 36 miljoen euro aan aanvragen gedaan.

Een Kamermeerderheid van PvdA, CDA, SP, D66, GroenLinks en ChristenUnie drong er al eerder op aan te kijken wat er moet gebeuren om het gebruik van de lening te stimuleren. Blok zou de regeling makkelijker en toegankelijker moeten maken. De minister heeft nu in een brief aan de Kamer toegezegd dat hij gaat kijken naar de mogelijkheden, maar dat hij daarvoor tot april 2016 nodig heeft. 

Meer informatie

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid