Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Recordaantal windturbines geplaatst

Geplaatst op 06 jan 2016 , bijgewerkt 06 jan 2016, 13:57

In 2015 is in Nederland een recordaantal windturbines geplaatst. Op land kwamen er 110 bij en op zee 43. Dat maakte de Nederlandse Windenergie Associatie (NWEA) dinsdag bekend op basis van cijfers van WindStats. 

Volgens de NWEA werden niet eerder in één jaar tijd zoveel windturbines geplaatst. In totaal telt Nederland nu ongeveer 2.200 turbines die gezamenlijk genoeg energie opwekken voor 2,4 miljoen huishoudens. De 153 nieuwe turbines wekken voor 473.000 huishoudens stroom op.

Over vier jaar moeten de windturbines op land een gezamenlijk vermogen hebben van 6.000 megawatt. Dit doel is in 2013 door ruim veertig organisaties vastgelegd in het Nationaal Energieakkoord. Nederland is op de helft van deze doelstelling. De windturbines op land hebben bij elkaar een vermogen van 3.022 megawatt.

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief