Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Duidelijkheid over subsidie energiebesparing

Geplaatst op 27 jan 2016 , bijgewerkt 27 jan 2016, 11:34

Er is meer bekend over de € 100 miljoen subsidie voor energiebesparende maatregelen, die staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) in december aankondigde. 

Alleen huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) die meerdere energiebesparende maatregelen tegelijk nemen, kunnen hiervoor later dit jaar subsidie aanvragen. Wie alleen zijn spouw isoleert, komt niet in aanmerking. De subsidie is ook niet bedoeld voor de aanschaf van installaties waarmee energie kan worden opgewekt, zoals zonnepanelen. Dat schrijft minister Stef Blok (Wonen) in een brief aan de Tweede Kamer. 

Het kabinet stelt in totaal € 100 miljoen beschikbaar om de koopsector te verduurzamen. Van dit bedrag is € 80 miljoen bedoeld voor huiseigenaren en VvE’s die energiebesparende maatregelen nemen. Met de overige € 20 miljoen wordt de rente van het Nationaal Energiebespaarfonds verlaagd en een voorlichtingscampagne gefinancierd. 

De subsidieregeling wordt komende tijd uitgewerkt en treedt uiterlijk in de zomer van 2016 in werking. 

Gerelateerde nieuwsberichten 
Blok wil energiebesparingsfonds meer promoten (28 december 2015) 

Meer informatie 
Geld lenen voor energiebesparing 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid