Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Alle blogs zijn te vinden in het blogoverzicht. En online door het Eigen Huis Magazine bladeren kan hier.

Eneco gaat warmtepomp verkopen

Geplaatst op 29 jan 2016 , bijgewerkt 29 jan 2016, 13:43

Huishoudens kunnen steeds gemakkelijker aan een warmtepomp komen, nu meer bedrijven ze gaan verkopen.

Energieleverancier Eneco maakte donderdag bekend dat zij met Inventum, een producent van huishoudelijke apparaten, een warmtepomp heeft ontwikkeld. Vanaf komende zomer is deze te koop.

Met een warmtepomp kun je een woning verwarmen. Een hybride warmtepomp, zoals die van Eneco, wordt aangesloten op de cv-ketel. Het apparaat haalt warmte uit de buitenlucht of uit een ventilatiesysteem, verhoogt de temperatuur ervan en geeft deze via de cv-ketel af aan verwarmingsleidingen. Dat scheelt energie en geld. De cv-ketel springt alleen bij in pieksituaties, bijvoorbeeld op de koudste winterdagen. Eneco verwacht dat huishoudens met haar warmtepomp jaarlijks ongeveer 250 euro op hun energierekening kunnen besparen. Het apparaat kost € 2.000.

Subsidie

Sinds afgelopen januari kunnen huiseigenaren subsidie aanvragen voor de aanschaf van een warmtepomp. Wie dat wil, moet het apparaat eerst kopen en laten installeren. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat, maar ligt tussen de € 500 en € 2.500. Volgens Eneco is het subsidiebedrag voor haar warmtepomp ongeveer € 1.000. In totaal is dit jaar € 70 miljoen subsidie beschikbaar.

Eneco is niet de eerste energieleverancier die warmtepompen verkoopt. GreenChoice en Essent ging het bedrijf al voor.

Meer informatie
Uitleg over de warmtepomp in het Energiehuis
Rijksoverheid over de subsidie voor duurzame warmte

 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid