Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Alle blogs zijn te vinden in het blogoverzicht. En online door het Eigen Huis Magazine bladeren kan hier.

Hypotheekrente daalt onder 2%

Geplaatst op 24 feb 2016 , bijgewerkt 25 feb 2016, 11:00

Bij diverse banken duikt de hypotheekrente deze week onder de 2%. Dit is het tarief voor tien jaar vast met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

De afgelopen vijftig jaar is de hypotheekrente niet zo laag geweest als nu. Argenta en Hypotrust hanteren vanaf deze week een rente van 1,95% voor tien jaar vast met NHG, bij lineaire en annuïtaire hypotheken. Ook andere banken en verzekeraars zitten met dit tarief rond of net boven de 2%.

De Hypotheekshop berekende deze week dat de gemiddelde rente voor vijf jaar vast met NHG nu 1,91% is. Bij tien jaar vast met NHG is dat gemiddeld 2,17%. 

NHG gemiddelde hypotheekrente
Juist vanwege de lage rentestand zetten steeds meer huiseigenaren hun rente voor een langere periode vast. De gemiddelde rente voor twintig jaar vast met NHG is nu 2,80%, blijkt uit cijfers van de Hypotheekshop. De variabele rente is nu gemiddeld 2,03%.

Oversluiten

Wie zijn hypotheek wil oversluiten, om te profiteren van de historisch lage rente, heeft vaak te maken met een eenmalige boeterente. Die boete bedraagt al snel enkele duizenden euro’s. Steeds meer banken bieden daarom rentemiddeling aan. Dan wordt de boete uitgesmeerd over de nieuwe rentevaste periode. Dat maakt oversluiten bij de eigen geldverstrekker eenvoudiger.

Meer over hypotheek oversluiten

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid