Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Alle blogs zijn te vinden in het blogoverzicht. En online door het Eigen Huis Magazine bladeren kan hier.

Ouderen steeds belangrijker voor woningmarkt

Geplaatst op 17 mrt 2016 , bijgewerkt 17 mrt 2016, 15:00

Oudere huizenkopers gaan een grotere rol spelen op de woningmarkt. In 2020 zijn 55-plussers verantwoordelijk voor een kwart van alle transacties tegen zo'n 15 % nu, zo blijkt uit een onderzoek van de Rabobank. 

Ouderen verhuizen relatief weinig, maar dat verandert door de vergrijzing. Bijna de helft van alle Nederlandse huishoudens bestaat over vijf jaar uit 55-plussers tegen zo'n 44 % nu, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

De belangrijkste leeftijdsgroep op de woningmarkt blijven huishoudens tussen de 25 en 35 jaar. Hun aandeel in het aantal transacties groeit de komende jaren van 35 % nu tot ongeveer 40 %.

Zij nemen het stokje over van de 25-minners. Deze leeftijdsgroep verhuisde tot voor kort het vaakst, maar heeft het nu door de strengere regelgeving een stuk lastiger op de woningmarkt. Starters zijn daarom over het algemeen ouder dat een aantal jaar geleden. 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid