Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Nederland onderaan Europese ranglijst duurzame energie

Geplaatst op 31 mrt 2016 , bijgewerkt 31 mrt 2016, 09:30

Nederland voldoet nog bij lange na niet aan de duurzame doelstelling die is afgesproken in de Europese Richtlijn voor Hernieuwbare Energie voor 2020. Alleen Frankrijk presteert nog slechter, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag. 

In 2020 moet 14 % van het Nederlandse energieverbruik uit een duurzame bron komen, zoals wind, zon of biomassa. In 2014 was dat nog maar 5,5 %. Ter vergelijking: in Zweden komt 53 % van het energieverbruik uit een groene bron.  

Europa heeft in 2009 afspraken gemaakt over duurzaamheid. De doelstellingen verschillen per land. De landen van de Europese Unie moeten in 2020 samen een gemiddeld verbruik realiseren van 20 % hernieuwbare energie.

Een derde van de landen in Europa heeft de afgesproken doelstelling al gehaald. En Denemarken en Oostenrijk zijn een fractie van hun einddoel verwijderd. 

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief