Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

Open Huizen Dag trekt 135.000 mensen

Geplaatst op 04 apr 2016 , bijgewerkt 04 apr 2016, 08:00

De Open Huizen Dag van de NVM trok afgelopen zaterdag minder deelnemende verkopers, maar evenveel kijkers als de vorige keer. Afgelopen zaterdag bezochten 135.000 mensen te koop staande huizen. 

Dat zijn er evenveel als tijdens de vorige Open Huizen Dag in oktober. Wel waren er 4.000 minder huiseigenaren die hun huis open stelden: 37.000. Dit komt volgens de makelaarsvereniging doordat minder huizen te koop staan omdat ze sneller worden verkocht.

‘We zijn blij dat de huizenmarkt grotendeels de wind weer in de rug heeft en dat we weer vooruit kunnen kijken’, aldus NVM-voorzitter Ger Hukker. De woningmarkt wordt volgens hem gestut door de bijzonder lage rente en door aantrekkelijke huizenprijzen in een groot deel van het land.

Gemiddeld werd een huis door vier kijkers bezocht. Er waren ook uitschieters. Zo kreeg een tussenwoning in Groningen 109 potentiële kopers over de vloer.

Makelaarsvereniging NVM organiseert twee keer per jaar een Open Huizen Dag. De volgende is op zaterdag 1 oktober 2016.

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

Sta ook sterker met ruim 750.000 leden. Word lid