Nieuwsberichten

Blijf op de hoogte van alles wat er speelt op de woningmarkt en bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit. Berichten ouder dan een maand zijn terug te vinden in ons nieuwsarchief.

Bekijk ook eens ons blogoverzicht of blader online door Eigen Huis Magazine.

VEH: verzekeraars moeten AOW-gat dichten

Geplaatst op 02 mei 2016 , bijgewerkt 02 mei 2016, 15:00

Huiseigenaren met een woonlastenverzekering zijn de laatste jaren voor hun pensionering niet verzekerd. De woonlastenverzekering loopt tot 65 jaar, terwijl de AOW-leeftijd al is verhoogd naar 67 jaar, zo waarschuwt Vereniging Eigen Huis. 

Met een woonlastenverzekering beschermt een huiseigenaar zich voor inkomensdaling door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Als een woningbezitter oud genoeg is om AOW te ontvangen, valt de noodzaak voor deze verzekering weg. 

De meeste woonlastenverzekeringen dekken de risico's alleen tot het vijfenzestigste levensjaar van de polishouder. Dit was jarenlang de AOW-gerechtigde leeftijd, maar die is drie jaar geleden verhoogd naar 67 jaar. Naar verwachting wordt die grens de in de toekomst verder verlegd naar 71 jaar. 

Woonlastenverzekeringen volgen de verhogingen van de AOW-leeftijd niet. Door het ontstane AOW-gat zijn huiseigenaren met een dergelijke polis de laatste jaren voor hun pensionering niet verzekerd tegen werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. 

Woningbezitters die zelf het AOW-gat willen dichten, kunnen alleen een nieuwe polis afsluiten. Vaak vraagt de verzekeraar dan om een nieuwe gezondheidsverklaring. Is de gezondheid in de loop der jaren verslechterd, dan wacht de woningbezitter misschien een hogere premie, uitsluiting of zelfs afwijzing. 

Verzekeraars moeten volgens Vereniging Eigen Huis klanten met een woonlastenverzekering wijzen op het AOW-gat en hen hiervoor een oplossing bieden. Nieuwe woonlastenverzekeringen moeten automatisch de verhoging van de AOW-leeftijd volgen. Vooralsnog past alleen ING de nieuw afgesloten polissen vanzelf aan.  

Meer informatie
Persbericht Verzekeraars moeten WAO gat in woonlastenverzekering dichten

Meer nieuws

Wilt u meer achtergronden weten of bent u op zoek naar oudere nieuwsberichten?

Naar het nieuwsarchief

logoWebsitevhjaar

Wij zijn genomineerd voor website van het jaar 2018. Stem ook!

Stem nu!
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.